O nás

Naší prioritou je Vaše spokojenost. Předností naší společnosti je mnohaletá zkušenost na trhu.  Samozřejmostí je osobní přístup a vysoká pečlivost. Víme, že stále je co zlepšovat a o to se neustále snažíme.

V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat.

      

Historie

 

  Zakladatelem tradice pekárny byl Josef Pánek, otec nynějšího majitele. Zákazníci mohli poprvé zakoupit pečivo dne 23.4.1992 v obchůdku přímo v pekárně zde v Ledcích. Následující dny, se začalo pečivo rozvážet do okolních vesnic na prodejny. Původní název firmy byl " Pekařství Pánek & syn. Díky neustále se měnící legislativě se později firma přejmenovala na "Josef Pánek - pekařství Pánek & syn - Ledce" a ještě později pouze na " Josef Pánek". Po odchodu Josefa Pánka do penze v roce 2006, ji zakladatel předal svému synovi Martinovi a dnes firma nese název "Martin Pánek, pekařství, cukrářství".

      Zajímavostí je, že ani jeden z majitélů pekárny nebyl vyučen pekařem. Josef Pánek byl vyučen strojním zámečníkem a později dálkově úspěšně dokončil Střední průmyslovou školu a Martin Pánek je vyučen automechanikem. Obě tyto řemesla však pro firmu byla velkým přínosem. V dobách kdy vlastnil firmu Josef Pánek, byl Martin Pánek zaměstnancem firmy. Spolu tak mohli téměř plně zajistit údržbu strojového parku, vozového parku a jiného technického zázemí firmy, což pro firmu byla velká finanční úspora, přestože především v začástcích na tuto práci nezbývalo mnoho času.  

 

Firma v počátku rozvážela zboží pouze do několika málo vesnic, specifická chuť chleba ale přilákala zájem mnoha dalších obchodů a dnes firma zaváží své pečivo do cca 80 obchodů, mateřských školek, jídelen, kiosků a zámků. Mapa obchodů, kde zboží můžete zakoupit, se připravuje. 

 

Firma vyrábí nejen několik druhů chleba a běžného pečiva, ale nabízí velký sortiment různých druhů sladkého pečiva. Na ukázky se můžete podívat v naší fotogalerii. Nejzajímavější je však asi historie chleba bavorského. 

Výrobní zařízení pekárny bylo zakoupeno od rakouské firmy, která zajistila i proškolení personálu. Zaměstnanci odjeli na týden do pekárny v Újezdě nedaleko Litomyšle, kde vlastnili stejné výrobní zařízení. Zde se od základu učili výrobní postupy a pracovat se zařízením. Po této zkušenosti již do Ledecké pekárny přijel rakouský instruktor, který do pekárny přivezl jakousi receptůru na chléb. Tento chléb však v čechách byl absolutně neprodejný, protože chutí spíše připomínal toustový chléb či veku. Majitel tedy hledal v kuchařkách různé recepty na český chléb, pšenično - žitný, kombinoval je a měnil poměry surovin podle chuti. Dá se říci, že každá dávka vyrobeného chleba byla zpočátku original. Trvalo téměř půl roku, než se dopracoval k současné chuti chleba bavorského, který je stále více žádaný. Je nutné ale říci, že přestože pekaři dodrží receptů, má na výrobu chleba vliv mnoho dalších faktorů. Proto dva pekaři mohou ze stejné receptury a stejných surovin vyrobit malinko odlišný chléb. O tom by Vám ale mnohem více povyprávěli zkušení a vyučení pekaři.